Interfata de administrare a sistemului - compania de curierat

De la wiki.livrarionline.ro
Salt la: navigare, căutare

Companiile de curierat au acces la o interfata de administrare a intregului sistem prin intermediul careia pot gestiona:

 • Utilizatorii,
 • Parametrii SLA (Service layer agreement),
 • Serviciile de livrare,
 • Comerciantii,
 • Contractele cu comerciantii,
 • Curierii persoane fizice, juridice sau PFA,
 • Partenerii curieri (carausi),
 • Metodele de calcul al serviciilor de livrare,
 • etc.

Pentru a accesa interfata, companiile de curierat vor accesa http://shippingcompany.livrarionline.ro/ sau indirect, http://livrarionline.ro si selecta "Compania de curierat".

Intrare in interfete.png

Administrarea sistemului se face de catre SysAdmin. Compania de curierat stabileste un utilizator ca fiind SysAdmin (Administrator de sistem) cu drepturi depline. Utilizatorul SysAdmin are acces in interfata de administrare a sistemului si gestioneaza resursele interfetei mentionate mai sus.

Cuprins

Ok-icon.png Curierii

Compania de curierat poate vizualiza datele curierilor selectand Go icon 16x16.pngmeniul Curieri. Prin apasarea Go icon 16x16.pngbutonului Adauga curier poate introduce un nou curier. Curierii pot fi persoane fizice, companii sau persoane fizice autorizate.
Adauga curier.png
Dupa adaugarea unui nou curier, pentru vizualizarea acestuia in lista, va rugam reincarcati pagina. Optiunea Go icon 16x16.pngPrint cod bare curier printeaza codul de bare:
Companiadecurierat curieri.png

Ok-icon.png Gestionarea utilizatorilor

SysAdminul poate adauga noi utilizatori care sa gestioneze interfata companiei de curierat. Acest lucru se face din Go icon 16x16.pngmeniul Utilizatori, apasand Go icon 16x16.pngbutonul Adauga utilizator.
Adauga utilizatori la shipping company.png
Utilizatorul va avea acces la interfetele pentru care a primit acest drept. El va avea acces la una sau mai multe din urmatoarele interfete: "Dispeceri", "Call center", "Administrare", "Contabilitate", "Hubs", "Agenti" si/sau "Vanzari".

SysAdminul poate, de asemenea, sa aloce comercianti utilizatorilor "Agenti" - cu drept de acces la interfata "Agenti".

Ok-icon.png Serviciile

Serviciile companiei de curierat sunt prezentate in Go icon 16x16.png meniul Servicii > optiunea Servicii.
Servicii.png
Serviciile pot fi locale sau nationale. Pentru a adauga un nou serviciu, apasati pe Go icon 16x16.png butonul Adauga serviciu si apare fereastra de introducere nume serviciu, selectare tip serviciu si data de la care este valabil.
Companiadecurierat Adauga serviciu.png

Apasati pe Go icon 16x16.png butonul Insert serviciu pentru salvare nume, dupa care apare fereastra de selectare judete si localitati deservite de acest serviciu salvat anterior :

Companiadecurierat Adauga serviciu Pasul 2 Selectare judete si localitati fara km aditionali sau cu km aditionali.png

Apasati pe Go icon 16x16.png linkul View all from judetul Giurgiu de exemplu si bifati localitatile din judet care sunt incluse in aria de acoperire a serviciului de livrare:

 1. La primul click din dreptul localitatii, se considera ca localitatea nu are km suplimentari de platit pentru costul livrarii fata de statia depozit a judetului si apare un patratel negru in interiorul patratelului gol. In imaginea de mai sus se poate observa localitatea Bolintin Vale.
 2. La al doilea click din dreptul localitatii, se condisera ca localitatea are km suplimentari care au fost introdusi in baza de date deja fata de depozitul judetului si se vor include in pretul livrarii cu pretul per km definit de parametrul Cost per km al serviciului comerciantului. Bifa va arata in mod normal peste patratelul gol de selectare localitate. In imaginea de mai sus se poate observa localitatea Budeni.
 3. La al treilea click, localitatea nu mai este inclusa in serviciu.

Se va selecta apoi alt judet pentru care se doreste includerea in aria de acoperire a serviciului nou creat. La final se apasa pe Go icon 16x16.png butonul Finalizeaza pentru a termina adaugarea serviciului.

Pentru modificare serviciu, se apasa pe Go icon 16x16.png linkul Editeaza din coloana Actiuni si apare fereastra de modificare judete si localitati, unde se poate modifica lista de judete si localitati incluse, si tipul de includere a localitatii : fara km suplimentari sau cu km suplimentari fata de statia depozit din judet :

Companiadecurierat Modifica serviciu si selecteaza sau deselecteaza localitati deservite de serviciul de livrare - fara km aditionali sau cu km aditionali.png

Parametrii serviciilor

Parametrii serviciilor companiei de curierat pot fi setati accesand din Go icon 16x16.pngmeniul Servicii > optiunea Parametri servicii.
Adauga parametri servicii.png

Asignarea unui parametru unui serviciu

Asignarea unui parametru unui serviciu se face accesand Go icon 16x16.pnglinkul Asigneaza la al unui parametru.
Parametri servicii.png
Asignare parametru la serviciu.png

Asignarea unui parametru sau mai multor parametrii unui serviciu se poate face si din Go icon 16x16.pngfereastra Valori parametri per servicii ce poate fi accesata din Go icon 16x16.pngmeniul Servicii > optiunea Valori parametri servicii, apasand Go icon 16x16.pngbutonul Atribuie un nou parametru la serviciu.

Schimbarea valorii parametrilor

Setarea unui noi valori unui parametru se poate face tot din Go icon 16x16.pngmeniul Servicii > optiunea Valori parametri servicii, accesand Go icon 16x16.pnglinkul Schimba valoarea.
Schimba valoarea unui parametru.png

Ok-icon.png Gestionarea comerciantilor

Utilizatorii companiei de curierat pot gestiona comerciantii din baza de date prin selectarea optiunii Go icon 16x16.pngComercianti din meniu. Adaugarea unui nou comerciant se face apasand Go icon 16x16.pngbutonul Adauga comerciant. Dupa adaugare, pagina cu noua lista de comercianti se reincarca in mod automat.
Adauga comerciant.png
Odata creat contul comerciantului, acesta va primi pe adresa de e-mail un link si o parola, pe care o va putea modifica ulterior. Utilizatorii din partea companiei de curierat va putea reseta parola comerciantului. Prin apasarea optiunii Go icon 16x16.pngReseteaza parola, comerciantul va primi un e-mail continand o parola provizorie.
Reseteaza parola.png
Comerciantul se va loga urmand linkul.
Logare comerciant.png
Utilizatorii companiei de curierat vor putea, de asemenea, sa asigneze comerciantilor un serviciu de livrare si sa vizualizeze parametrii proprii pentru serviciul de livrare asignat.

Lista de servicii asignate unui comerciant se afla in coloana 'Servicii contractate' :

Companiadecurierat Lista de servicii de livrare asignate unui comerciant.png

Valorile parametrilor unui serviciu asignat unui comerciant poate fi editat prin actionarea Go icon 16x16.png butonului Edit (cu iconita unui stilou) :

Companiadecurierat Editeaza parametri serviciu de livrare asignat unui comerciant.png

Adaugarea unui nou parametru pentru serviciul asignat se poate face prin click pe Go icon 16x16.png butonul Adauga parametru, moment in care se deschide pagina cu lista de parametrii generali existenti care pot fi asignati unui serviciu :

Companiadecurierat Adaugare parametru la un serviciu asignat comerciantului.png

Dupa adaugare parametru, se asigneaza parametrul la un serviciu prin click pe linkul Asigneaza la din coloana 'Actiuni', unde se selecteaza serviciul dorit :

Companiadecurierat Asignare parametru nou adaugat la un serviciu dorit.png

Parametrul asignat serviciului poate fi modificat cu valori preferate pentru fiecare comerciant care are asignat acest serviciu, prin actionarea Go icon 16x16.png butonului Edit din dreptul serviciului comerciantului, unde se seteaza Valoarea, moneda daca este cazul si se selecteaza data de la care parametru se ia in considerare in calculul pretului unei livrari a comerciantului, apoi se apasa Go icon 16x16.png butonul Salveaza :

Companiadecurierat Modificare valoare parametru serviciu cu o valoare dorita specifica pentru comerciant.png

Pentru anumite localitati dorite se poate stabili un pret per extra km dorit, prin selectarea judetului, a localitatii, se introduce pretul dorit per km si se apasa Go icon 16x16.png butonul Adauga tarif :

Companiadecurierat Adauga exceptie pret per extra km la un serviciu asignat comerciantului.png

Lista cu localitatile care au un tarif special la pretul per extra-km se afla sub lista cu valorile parametrilor serviciului :

Companiadecurierat Lista de exceptii per extra km pentru un serviciu asignat comerciantului.png

Serviciul poate fi dezasignat de la un comerciant prin click pe Go icon 16x16.png iconita cu simbolul interzis din dreptul serviciului asignat comerciantului si trebuie confirmata dezasignarea :

Companiadecurierat Dezasignare serviciu de livrare asignat unui comerciant cu confirmare.png

Ok-icon.png Depozite

Depozite

Managementul depozitelor companiei de curierat se face prin selectarea optiunii Go icon 16x16.pngDepozite din meniul Depozite.

Lista depozitelor adaugate va apare afisata in tabel :

Lista depozite.png

Pentru a adauga un nou depozit, se apasa pe Go icon 16x16.png butonul Adauga depozit si apare fereastra de completare date despre depozit :

Adauga depozit.png


Lista de localitati care vor fi deservite de depozit poate fi selectata prin apasare pe  Go icon 16x16.png link-ul Localitati deservite din dreptul depozitului salvat :

Selectare localitati deservite de depozit.png

Se bifeaza judetul dorit prin alegerea optiunii None, Some sau All si in partea dreapta apar localitatile. Se pot marca/demarca anumite localitati dorite, iar salvarea localitatilor se face in mod automat de catre sistem cand se da click pe optiunile altui judet din lista de judete din partea stanga. La final se apasa pe butonul Finalizeaza.

Legatura cu alte depozite poate fi adaugata prin apasare pe Go icon 16x16.png link-ul Adauga legatura:

Adauga legatura de la depozit la alt depozit.png

Se va alege alt depozit dorit cu care sa fie in legatura si se apasa pe butonul Salveaza.

Depozitele companiei de curierat pot fi observate ca fiind marcate pe harta prin apasare pe Go icon 16x16.png butonul Harta:

Harta cu depozitele marcate pe harta.png

Modificarea datelor despre un depozit se poate face prin apasare pe Go icon 16x16.png butonul Edit:


Editeaza depozit.png

Ok-icon.png Distante

Distante statie-localitati

Adaugarea distantei dintre o statie si o localitate pentru calculul pretului livrarii se face din Go icon 16x16.png meniul Distante > Distante statie-localitati.

Se selecteaza statia prin autocompletare, judetul si localitatea dorita.

Dupa selectarea statiei, va apare lista de localitati care sunt deservite de statie.

Afisare lista de km intre statie si localitati.png

Daca nu exista localitati in lista, se pot adauga localitatile impreuna cu km intre statie si localitate.

Daca distanta nu este adaugata, va apare automat o fereastra de introducere a distantei exprimata in km intre statie si localitatea selectata:

Adauga km intre statie si localitate.png

Daca distanta exista deja, va fi afisata lista cu localitatea selectata si nr de km dintre statie si localitate. Se poate apasa pe Go icon 16x16.png linkul Editeaza si apare fereastra de editare nr de km :

Modifica km intre statie si localitate.png

Ok-icon.png Realizarea setarilor diverse

Selectarea zilelor libere

Selectarea zielelor libere se face din Go icon 16x16.pngmeniul Setari > Zile libere.
Zile libere.png
Pentru dezactivarea unei zile și transformarea ei în zi nelucrătoare, dați click pe data respectivă, introduceți motivul dezactivării și apoi click pe butonul Dezactivează. Pentru activarea unei zile și transformarea ei în zi lucrătoare, dați click pe data respectivă și apoi pe butonul Dezactivează. Puteți vizualiza motivul dezactivării unei zile dacă duceți cursorul mouse-ului deasupra casetei respective din calendar.

Informatii despre banci si conturi

Informatiile cu privire la conturile bancare ale companiei de curierat pot fi vizualizate selectand din Go icon 16x16.pngmeniul Setari > Info banci.
Adaugare banca la shippingcompany.png
De asemenea, prin apasarea Go icon 16x16.pngbutonului Adauga banca poate fi introdus un nou cont. Dupa adaugare, reincarcati pagina.

Datele de contact ale departamentului "Tehnic"

Din Go icon 16x16.pngmeniul Setari > Info Tehnic, pot fi introduse datele de contact ale departamentului "Tehnic" prin apasarea Go icon 16x16.pngbutonului Adauga info tehnic. Dupa adaugare, reincarcati pagina.

Adaugare info tehnic.png

Datele de contact ale departamentului "Suport clienti"

Din Go icon 16x16.pngmeniul Setari > Suport clienti, pot fi introduse datele de contact ale departamentului "Suport clienti" prin apasarea Go icon 16x16.pngbutonului Adauga info servicii clienti. Dupa adaugare, reincarcati pagina.

Adaugare informatii suport clienti.png

Definirea tipurilor de colete

Compania de curierat poate defini colete dupa anumite standarde. Acest lucru se face selectand din Go icon 16x16.pngmeniul Setari > optiunea Tipuri colet.
Definire tip colet.png
Dupa adaugarea unui nou tip, va rugam reincarcati pagina.

Ok-icon.png Rambursuri

In Go icon 16x16.png meniul Rambursuri, directorul companiei de curierat trebuie sa confirme borderourile cu rambursurile in curs de procesare, pentru ca cei de la contabilitate sa poata plati borderoul prin ordine de plata:

Companiadecurierat Borderou rambursuri.png

Acesta are posibilitatea de a vizualiza Desfasurator borderou prin apasare pe link-ul Desfasurator si a confirma toate livrarile sau a sterge o livrare cu ramburs din borderou :

Companiadecurierat Desfasurator borderou.png