Interfata curierilor

De la wiki.livrarionline.ro
Salt la: navigare, căutare

Prin intermediul acestei interfate, curierii pot gestiona ridicarile si livrarile.

Ok-icon.png Ridicarile

In calitate de curier va sunt alocate de catre dispecer mai multe ridicari de facut. Lista ridicarilor pe care le aveti de facut apare in "interfata curierului" in Go icon 16x16.pngmeniul Ridicari > optiunea Ridicari.

Curieri ridicari.png

Odata ce ati ajuns la comerciant pentru realizarea ridicarii, si odata ce ati scanat AWB-urile, ele apar automat in fereastra Go icon 16x16.png meniul Ridicari > Scaneaza BULK / Scaneaza Colet:

Scanare cod.png

In cazul in care ridicarea se face de la o persoana fizica care nu are un cod AWB sau in cazul in care scannerul nu functioneaza sau nu se poate realiza scanarea, puteti introduce manual codul AWB in casuta corespunzatoare.
In caz de eroare, puteti apasa Go icon 16x16.pngbutonul Reseteaza lista.
Apoi pentru a procesa codurile, apasati Go icon 16x16.pngbutonul Proceseaza codurile scanate. Dupa apasarea acestui buton, in cazul incare toate coletele din acea ridicare au fost scanate, ridicarea va disparea din lista de Ridicari, care mai trebuie realizate.

Ok-icon.png Livrarile

In calitate de curier va sunt alocate de catre hub mai multe livrari de facut. Lista livrarilor pe care le aveti de facut apare in interfata curierului in Go icon 16x16.pngmeniul Livrari.

Curieri livrari.png

Dupa efectuarea livrarii, apasati Go icon 16x16.pngbutonul Livreaza.
In cazul in care livrarea nu s-a putut efectua, selectati o optiune din Go icon 16x16.pnglista derulanta Schimba starea: destinatarul nu a fost gasit, redirectionare destinatar, destinatie gresita, retur, schimb colete sau anulare schimb colete.

Daca livrarea a avut bifata optiunea Schimb colete, butonul Livreaza nu mai apare, apare in schimb butonul oval Schimb colete prin intermediul caruia curierul poate scana AWB-urile de pe rola sa care au fost lipite pe coletele care se trimit de la destinatar la comerciant (pe sensul invers al livrarii initiale de la comerciant).

Curieri Livreaza livrare cu schimb de colete.png

Dupa scanarea coletelor de trimis inapoi la comerciant, la apasarea butonului Proceseaza, livrarea initiala trece in starea Livrata la destinatar, iar pentru coletele scanate se genereaza o livrare noua numita de Retur, care are pretul = 0 daca taxa de schimb colete a fost inclusa in livrarea initiala sau care are pretul = taxa schimb colete daca livrarea initiala nu a avut bifata optiunea Schimb colete (deci nu a avut taxa de schimb colete inclusa deja in pret).

Curieri Scaneaza awb de pe rola - lipit de coletul de schimb de la destinatar.png

Daca awb-ul scanat nu se afla pe rola curierului, se va genera un mesaj de eroare: Awb-ul nu se gaseste in rola.

Daca awb-ul a fost lipit pe o alta livrare, se va genera un mesaj de eroare: Awb-ul este asociat altei livrari.

Livrarea nou creata de Retur va fi in starea Ridicata de la comerciant (destinatar in acest caz), iar curierul va duce coletele preluate de la destinatar in Depozit pentru a fi livrate la comerciant:

Callcenter Istoric livrare de retur generata din pagina Scan awb rola in urma schimbului de colete dorit.png

Livrare plic cu bani

Se apasa pe Go icon 16x16.png butonul Livreaza pentru a livra plicul cu bani la comerciant. (cazul primei livrari din imagine)

Curieri Livrare plic cu bani.png

Ok-icon.png Alte setari

In aceasta fereastra sunt afisate livrarile care au fost deja efectuate sau care nu au fost inca efectuate din motivele mentionate mai jos: destinatarul nu a fost gasit, redirectionare destinatar, destinatie gresita sau retur.

Curieri alte stari.png