Interfata contabilitate

De la wiki.livrarionline.ro
Salt la: navigare, căutare

Din interfata contabilitate pot fi gestionate receptia rambursurilor si a sumelor aferente serviciilor companiei de curierat aduse de curieri, efectuarea platilor rambursurilor catre comercianti, precum generarea facturilor catre comercianti.

Cuprins

Ok-icon.png Receptia

Receptia rambursurilor se poate vizualiza din Go icon 16x16.pngmeniul Receptie > Receptie rambursuri. Selectati curierul potrivit, dupa care faceti suma monetarului adus de curier si a platilor efectuate prin banca. Acestea trebuie sa se potriveasca cu suma Total ramburs mentionata in stanga jos. Introduceti monetarul in casutele corespunzatoare. Daca sumele se potrivesc, apasati Go icon 16x16.pngbutonul Inchide din dreptul livrarilor respective. Printati Go icon 16x16.pngRaportul de predare-primire ramburs.
Contabilitate receptie ramburs.png
Contabilitate raport pre-pri ramburs.png


Receptia chitantelor se poate vizualiza din Go icon 16x16.pngmeniul Receptie > Receptie chitante. Chitantele se refera la suma incasata de curier pentru efectuarea transportului. Selectati curierul potrivit, dupa care faceti suma monetarului adus de curier. Acesta trebuie sa se potriveasca cu suma Total chitante mentionata in dreapta jos. Introduceti monetarul in casutele corespunzatoare. Daca sumele se potrivesc, apasati Go icon 16x16.pngbutonul Inchide din dreptul chitantelor respective. Printati Go icon 16x16.pngRaportul de predare-primire chitante.
Contabilitate receptie chitante.png
Contabilitate raport pre-pri chitante.png

Ok-icon.png Platile

Rambursul unei livrari poate fi incasat de comerciant prin 2 metode de plata: Banca sau cash, metoda care se alege in momentul definirii detalii livrare de catre comerciant.

Ok-icon.png Plati cash

Din Go icon 16x16.png meniul Plati cash > Rambursuri incasate se poate vizualiza lista platilor ramburs ce trebuie efectuate catre comercianti prin metoda de plata Cash.
Selectati comerciantul din lista de comercianti, iar perioada de incasare in care s-au incasat rambursuri de la curieri se va incarca pe baza datelor din sistem, cu data de start egala cu prima data de incasare de la curier gasita in sistem:

Contabilitate Rambursuri incasate pt plata la comerciant prin metoda cash.png

Selectati livrarile dorite apasand pe butonul de marcare din partea dreapta din dreptul fiecarei livrari din coloana Check sau selectati toate livrarile folosind Go icon 16x16.png butonul Selecteaza tot pentru care doriti sa le includeti in borderou.

Actionati Go icon 16x16.png butonul Borderou rambursuri selectate pentru a genera borderoul care urmeaza a fi platit printr-un plic cu bani livrat catre comerciant.

Borderoul nou generat va apare in Go icon 16x16.png meniul Borderouri rambursuri in curs de procesare in starea AWB plic negenerat, marcata cu rosu in coloana AWB plic bani la Nr.crt = 1. Borderoul poate fi modificat prin click Go icon 16x16.png pe link-ul Edit din coloana Actiuni:

Contabilitate Editare borderou plata prin cash.png

Pentru a genera livrarea cu plicul de bani, se da click pe Go icon 16x16.png linkul AWB plic si se printeaza awb-ul livrarii, care se va lipi pe plicul cu bani.Livrarea este asignata unui curier special al contabilitatii, care va duce livrarea in hub pentru a fi inregistrata si apoi livrata de un curier dorit.

Borderoul poate fi printat prin click pe Go icon 16x16.png link-ul Borderou, sau Borderou DI (cu dispozitie incasare) sau Borderou DP (cu dispozitie de plata) din coloana Actiuni.

Contabilitate Print borderou de plata prin metoda cash.png

Cand livrarea cu plic cu bani a fost livrata, borderoul va apare in Go icon 16x16.png meniul Borderouri rambursuri procesate :

Contabilitate Borderouri ramburs procesate prin metoda de plata cash.png

Ok-icon.png Plati banca

Din Go icon 16x16.png meniul Plati banca > Rambursuri incasate se poate vizualiza lista platilor ramburs ce trebuie efectuate catre comercianti prin metoda de plata Banca.
Selectati comerciantul din lista de comercianti, iar perioada de incasare in care s-au incasat rambursuri de la curieri se va incarca pe baza datelor din sistem, cu data de start egala cu prima data de incasare de la curier gasita in sistem:

Contabilitate rambursuri incasate.png

Selectati livrarile dorite apasand pe butonul de marcare din partea dreapta din dreptul fiecarei livrari din coloana Check sau selectati toate livrarile folosind Go icon 16x16.png butonul Selecteaza tot pentru care doriti sa le includeti in borderou.

Actionati Go icon 16x16.png butonul Borderou rambursuri selectate pentru a genera borderoul care urmeaza a fi platit prin ordine de plata catre comerciant.

Borderoul nou generat va apare in Go icon 16x16.png meniul Borderouri rambursuri in curs de procesare in starea neconfirmat, marcata cu rosu in coloana Confirmed la Nr.crt = 8 :

Contabilitate Borderouri rambursuri banca in curs de procesare.png

Directorul companiei de curierat trebuie sa confirme borderoul generat anterior - in interfata Compania de curierat (admin) pentru a putea fi platit de contabilitate catre comerciant.

Dupa confirmarea borderoului de director, acesta apare in lista de borderouri rambursuri in curs de procesare cu bifa de confirmat  de culoare verde ca in imagine:

Contabilitate Borderouri rambursuri banca in curs de procesare-confirmat.png

In dreptul borderoului in starea confirmat de la pozitia 8, apare Go icon 16x16.png linkul Plati borderou prin care borderoul se plateste la comerciant. Se selecteaza contul bancar al companiei de curierat, contul comerciatului, valoare platita, seria si nr ordin de plata, se selecteaza data platii si se apasa Go icon 16x16.png butonul Salveaza plata :

Contabilitate Plata OP borderou rambursuri prin banca.png

Imediat dupa salvare, apare lista cu ordinele de plata care au fost salvate pentru plata acestui borderou de rambursuri :

Contabilitate Lista plati prin OP-uri borderou rambursuri prin banca catre comerciant.png

Cand se plateste complet borderoul, acesta va apare in Go icon 16x16.png meniul Borderouri rambursuri procesate :

Contabilitate borderouri rambursuri procesate.png

Ok-icon.png Facturile

Din Go icon 16x16.pngmeniul Facturi se pot genera si vizualiza facturile pentru efectuarea transporturilor. Selectati comerciantul si perioada calendaristica potrivita (apoi apasati undeva in afara casutei cu data calendaristica). Vor fi afisate toate livrarile care trebuie facturate.
Contabilitate factura comerciant.png
Apasati Go icon 16x16.pngbutonul Genereaza factura. In acest moment livrarile dispar din aceasta fereastra si este dat un mesaj "Factura s-a generat cu succes". Factura va putea fi vizualizata in fereastra Facturi din Go icon 16x16.pngmeniul Facturi > Facturi.
Contabilitate facturi.png

Ok-icon.png Credite

Ok-icon.png Debite