Interfata CallCenter-ului

De la wiki.livrarionline.ro
Salt la: navigare, căutare

In interfata CallCenter-ului puteti gestiona activitatile specifice Call Center-ului.

Ok-icon.png Cautare livrari

Prin intermediul acestei ferestre, care se deschide din Go icon 16x16.pngmeniul Cautare livrari, dvs., in calitate de call center, puteti accesa toate livrarile efectuate intr-o anumita perioada de timp si cauta in baza de date livrarea care va intereseaza, fie dupa nume sau prenume, fie dupa codul awb. Dupa introducerea datelor apasati pe Go icon 16x16.pnglupa, tastati Enter sau apasati in afara casutei.

Callcenter cautare livrari.png

Daca apasati pe livrare o puteti modifica sau anula.

Ok-icon.png Adaugare livrare

Prin intermediul acestei ferestre, puteti adauga o noua livrare in sistem. Acest lucru se face in patru pasi.
Pasul 1 - introducerea adresei de ridicare si de livrare.

Callcenter adauga livrare 1.png

Apasati Go icon 16x16.pngbutonul Next.
Pasul 2 - completarea continutului livrarii, detaliilor pachetului si detaliilor livrarii. Apasati pe Go icon 16x16.pngdesenul discheta pentru a introduce datele pachetului

Callcenter adauga livrare 2.png

Apasati Go icon 16x16.pngbutonul Next.
Pasul 3 - Selectarea serviciului, cine plateste?
Selectati serviciul potrivit din lista serviciilor disponibile, precum si cine plateste.

Callcenter adauga livrare 3.png

Apasati Go icon 16x16.pngNext
Pasul 4 - verificarea datelor si salvarea.

Callcenter adauga livrare 4.png

Verificati datele si apasati Go icon 16x16.pngbutonul Salvare.

Ok-icon.png Prelivrari si livrari

In aceasta fereastra, accesibila din Go icon 16x16.pngmeniul Prelivrari si livrari, puteti vizualiza atat livrarile, cat si prelivrarile (livrarile nesalvate).

Callcenter prelivrari si livrari.png

Ok-icon.png Import de clienti / livrari

Puteti importa o lista de clienti sau de livrari dintr-un fisier extern de tip Excel cu extensia XLS , XLSX sau CSV. Un cap de tabel si un model de fisier cu date exista in pagina de import livrari si pagina de import clienti, in partea dreapta sus.

Important: Coloanele din fisierul excel trebuie formatate de tip Text, selectand toate celulele cu tastele CTRL+A si apasand click dreapta in celula din Excel, se alege optiunea Format Cells ... si se alege categoria Text din primul tab Number. Acest lucru este important pentru a facilita ca aceste coloane sa fie citite cu usurinta de aplicatia care importa fisierul excel.

Importul unei liste de clienti

Modelul de cap de tabel

Este prezentat dedesubt in imagine fisierul excel numit model cap de tabel import clienti :

Callcenter Exemplu import clienti.png

Exemplu de fisier excel import clienti

Este prezentat dedesubt in imagine fisierul excel numit model de fisier import clienti, care contine 1 client pentru import :

Callcenter Cap tabel import clienti.png

Reguli de completare coloane din fisier:

  • coloanele marcate cu Rosu sunt obligatorii si trebuie completate.Aceste coloane sunt: Nume, Prenume, Mobil, Companie (e obligatorie daca nu sunt completate coloanele Nume si Prenume), Judet destinatar, Localitate destinatar si Adresa destinatar.
  • coloanele marcate cu Galben nu sunt obligatorii, cateva dintre ele se completeaza automat cu valori predefinite daca nu sunt completate, precum coloanele: Newsletter, Notificare email, Notificare SMS, Tara.
  • coloana Observatii permite completarea unui text de maxim 140 caractere.


Pentru a importa o lista de clienti, selectati comerciantul din lista si fisierul dorit in format XLS / XLSX sau CSV apasand Go icon 16x16.png iconita Rasfoire fisiere si apoi faceti importul apasand Go icon 16x16.png butonul Importa :

Callcenter Import clienti.png

Importul unei liste de livrari

Modelul de cap de tabel

Este prezentat dedesubt o imagine cu fisierul excel numit model cap de tabel import livrari :

Callcenter Cap tabel import livrari.png

Exemplu de fisier excel import livrari

Este prezentat dedesubt o imagine cu fisierul excel numit model de fisier import livrari, care contine 1 livrare pentru import :

Callcenter Exemplu import livrari.png

Reguli de completare coloane din fisier:

  • coloanele marcate cu Rosu sunt obligatorii si trebuie completate.Aceste coloane sunt: Data ridicare, Numar colete, Destinatar Prenume, Destinatar Nume, Destinatar Mobil, Destinatar Companie (e obligatorie daca nu sunt completate coloanele Destinatar Prenume si Destinatar Nume), Destinatar Judet, Destinatar Localitate.
  • coloanele marcate cu Galben nu sunt obligatorii, cateva dintre ele se completeaza automat cu valori predefinite daca nu sunt completate, precum coloanele: Ora ridicare start, Ora ridicare end, Ora livrare L-V start, Ora livrare L-V end, Ora livrare Sambata start, Ora livrare Sambata end, Destinatar Tara.
  • coloana Destinatar Observatii permite completarea unui text de maxim 140 caractere.
  • coloana Incasare ramburs se completeaza cu valoarea Cash sau Banca, daca coloana Ramburs este completata cu un numar zecimal mai mare decat 0. (Cazul cand livrarea are ramburs)


Pentru a importa o lista de livrari, selectati un comerciant din lista, selectati adresa de ridicare a coletelor din lista de adrese de ridicare active ale comerciantului, selectati serviciul cu care se vor livra livrarile din lista de servicii asignate comerciantului de compania de curierat, selectati fisierul dorit in format XLS / XLSX sau CSV apasand Go icon 16x16.png iconita Rasfoire fisiere si apoi faceti importul apasand Go icon 16x16.png butonul Importa.

Callcenter Livrari importate pentru comerciantul selectat.png

Dupa import, in tabel va apare o linie noua pentru importul facut :

In coloana Continut, apar informatiile despre starea importului efectuat si pe care se poate da click pentru a afla detalii :

  • Livrari:1 (1 livrare s-a importat cu succes) colorat in verde
  • Prelivrari:1 (1 lini3 s-a importat pana la starea de prelivrare, deoarece pe baza lor unor date precum judet, localitate, cod postal nu a fost gasit un serviciu potrivit de livrare si astfel nu s-a calculat pretul livrarii) colorat in portocaliu
  • Erori:1 (in cazul in care 1 linie din fisierul importat contine date invalide ca format sau necompletate) colorat in rosu

Apasand pe Go icon 16x16.png linkul Livrari:1 colorat in verde, se poate vizualiza acea livrare importata cu succes.

Callcenter O livrare din fisier importata.png

Apasand pe Go icon 16x16.png linkul Prelivrari:1 colorat in portocaliu, se poate vizualiza acea livrare care a fost importata pana la stadiul de prelivrare.

Callcenter O livrare importata din fisier in stare de prelivrare fara pret livrare.png

In coloana Actiuni, apare disponibil pentru download fisierul importat si eventual fisierul de erori, care contine o coloana noua numita Eroare cu mesajele care specifica care camp nu este completat sau incorect completat. Acest fisier de eroare trebuie downloadat, corectat erorile din coloanele indicate, trebuie stearsa coloana numita Eroare si reincercat importul. O alta varianta de corectare este de a da click pe Go icon 16x16.png linkul Erori:1 colorat in rosu, pentru a deschide o pagina numita Erori import livrari si a edita fiecare eroare prin apasarea pe Go icon 16x16.png butonul Edit ca in figura urmatoare :

Callcenter O livrare importata din fisier cu erori la date nevalide.png

Apare o cutie de dialog, care permite modificarea campurilor din livrare, se corecteaza erorile mentionate in Eroare si se apasa Go icon 16x16.png butonul Salveaza. Se va insera livrarea in baza de date, ca la importul unei linii din fisierul excel. Daca eroarea inca persista  dupa salvare, va fi afisat un mesaj de eroare in cutia de dialog, sub butonul Salveaza.

Ok-icon.png Istoricul unui colet

Din Go icon 16x16.pngmeniul Istoric colet se poate vedea istoricul unui colet. Introduceti codul awb al coletului in casuta corespunzatoare si apasati pe Go icon 16x16.pngbutonul Cauta.

Callcenter istoric colet.png